7K a Day Challenge

Dat klinkt niet veel voor iemand die soms weken maakte van meer dan 100 kilometer. Het eenvoudige rekensommetje: 100/7 is het dubbele aantal van 7 kilometer op een dag.

Toch is het een uitstekende stok achter de deur. Of nee, beter, een leuke en nieuw soort uitdaging.

En een challenge doe je doorgaans niet alleen. Daarom ga ik samen met mijn vriendin aan de slag. Vanaf deze week tot en met eind augustus. Zo helpen we elkaar de vakantieloze zomervakantie door. Goed idee toch?

Ik neem je even mee terug naar 1 december 2019: ik liep de marathon van Valencia, niet eens in een beroerde tijd, sterker nog, met 2:43:24 kun je prima thuiskomen. Toch was ik mentaal volledig opgebrand. Ik was klaar met snelle marathons, klaar met hardlopen, klaar met alles wat met hardlopen te maken had.

Zelfs gooide ik mijn sporthorloge diep in een kastje en keerde ik Strava de rug toe. Mijn vriendin zei: “Geeft niks, het komt wel weer.”

De lol kwam terug

Ik heb gelukkig de tijd genomen om te wachten tot het weer kwam. En het kwam. De laatste weken loop ik weer een, voor mij, noemenswaardig aantal kilometers en ik heb het gevoel dat ik het ook echt weer leuk vind. Hardlopen is leuk. Hardlopen geeft energie, kracht, focus en helpt me de dag door. Met name dat hardlopen is leuk blijft een constante kan ik je verzekeren.

Ooit liep ik mijn eerste marathon, die van Rotterdam. Daarna vond ik het supervet om Keulen en Rome te lopen. Vervolgens knalde ik de Coolsingel in 2:38 op en toen was in 2016 de koek op. Tijd voor iets nieuws. Ik ging andere hardloopavonturen opzoeken en vond de Jungfrau Marathon en de 90 kilometer lange Comrades Marathon. Daarna probeerde ik in Valencia weer lekker rap te zijn en dat lukte, maar niet zoals ik had gehoopt.

Gekke dingen doen

De hele simpele conclusie die ik trok: voor een zo’n snelle marathon moet alles, maar dan ook alles kloppen. Wil ik dat nog een keer? Nee, (voorlopig) niet meer. Ik wil namelijk leuke dingen doen, gekke dingen doen, lol hebben en plezier maken.

Daarom schreef ik een challenge uit voor mijn vriendin – in het kader van: doe eens anders, doe eens gek – en schreef zij er een voor mij. Haar challenge is die van haar, die van mij is de volgende:

  1. Iedere dag minimaal 7 kilometer hardlopen (ik mag dus heus wel een keer een ultramarathon tussendoor lopen)
  2. Iedere dag opschrijven waarvoor ik dankbaar ben
  3. Om de dag ademhalingsoefeningen en meditatie

Off we go. De eerste dag van de challenge zit er bijna op. Ik weet nu al wat ik ga opschrijven in mijn dankbaarheidsboekje. Wat een leuke en mooie challenge.

Dus, volg die challenge, via deze website of hardlooptechnisch gezien op Strava.

Ik ben er weer klaar voor.

Laat een reactie achter