About

”I’ve learned that each completed challenge heralds a new one, and that each finish line marks the start of a new road. Starting with running has changed my life totally.”

DE MARATHON IS MAGISCH.

Mijn eerste marathon liep ik in 2014 in Rotterdam. Terwijl huidig wereldrecordhouder Eliud Kipchoge als winnaar al onder de finishboog doorliep, rende ik nog op mijn tennisschoenen en in een wielrenbroek ergens bij het Kralingse Bos.

Verdwaasd legde ik de laatste kilometers af en kwam in 3 uur en 33 minuten over de meet. Ik was kapot en zei na afloop: “Dit doe ik nooit meer.” Een week later had ik hardloopschoenen gekocht en begon ik de voorbereidingen voor mijn tweede marathon, in Keulen.

Op weg naar een persoonlijk record op de marathon in 2016 in Rotterdam: 2:38:04.

Ik sloot me aan bij Rotterdam Atletiek en liep met de club een persoonlijk record op de marathon van 2:38:04. Daarna daagde ik mezelf op heel ander terrein uit en ging de hoogte in: de Jungfrau Marathon in Zwitserland en enkele trails in onder andere de Belgische Ardennen.

Vlak na de finish van de Jungfrau Marathon in 2017 op ruim 2000 meter hoogte in de ijzige kou.

Sinds 2018 loop ik ook ultramarathons. Het ultieme hoogtepunt was de Zuid-Afrikaanse Comrades Marathon over 90,184 kilometer in 7:56:41 uur.

De finish van de Comrades Marathon in het Moses Mabhida Stadium in Durban.

Tijdens de Comrades laat je zien wie je bent en ben je ook daadwerkelijk iemand voor iedereen en tegelijk is iedereen iemand voor jou: “People are people through other people.” Marathons lopen verenigt, brengt mensen samen en haalt het beste, het mooiste en meest bijzondere in ze naar boven.

Het motiveert me nu om van 2019 een nog beter jaar te maken, om in december de Valencia Marathon in Spanje te gaan lopen.