De Zeeuwse Kustmarathon: van Startstreep tot FinishLein

Door Gerben | 2 maart 2021

Het was iets wat me na 42,195 kilometer hardlopen direct opviel. Ik ben nogal taalgevoelig, dus ik zag het gelijk en riep het ook naar mijn vriendin. In de permanente markering van de eindstreep van de Zeeuwse Kustmarathon staat in witte letters ‘FinishLein’ in een donkergrijze tegel gegraveerd.

4 x motiverende gedichten over hardlopen

Door Gerben | 26 februari 2021

De lente is begonnen. Dat geeft een positieve vibe en net wat meer power in de benen. De voorjaarszon schenkt ons gratis vitamine D. Speciaal daarvoor presenteer ik in dit artikel enkele hoopvolle gedichten over hardlopen.

Een langer lontje: 3 x een positieve verandering

Door Gerben | 22 februari 2021

Lontjes worden korter, woordenwisselingen nemen toe, depressieve gedachten hebben soms de overhand. Het valt niet mee, hè, die crisis waarin we zitten. Tijd voor verandering.

Eerst zweten, daarna gratis korting

Door Gerben | 17 februari 2021

Leuk nieuws: ik beloon jouw kilometers op Strava met een fijne korting op mijn boek ‘Ga niet hardlopen’. En eigenlijk hoef je maar schrikbarend weinig te doen om dat voor elkaar te krijgen: hardlopen en SportWallet downloaden.

Nederland: hardlopen in een land vol vrijheden

Door Gerben | 15 februari 2021

Eén ding is me bijgebleven nadat ik een boek las over hardlopen: wat leven wij, ondanks alle beperkingen van dit moment, in een zo ongelofelijk vrij land. Zo vrij, dat ik in alle vrijheid onlangs een officiële marathon kon lopen.

De werkdag van je af plonzen: ‘Hé, jij bent toch de Marathonbaas?’

Door Gerben | 12 februari 2021

Na een lange, drukke en volle werkdag vind ik het heerlijk om nog even de deur uit te gaan om te rennen. Zo ook afgelopen donderdag toen ik tegen zonsondergang thuis binnenstapte. De verleiding om thuis te blijven was zeer groot, kan ik je vertellen.

Glimlach: mijn lijf is sterker dan een smartphone

Door Gerben | 11 februari 2021

Gewapend met een handdoekje en mijn telefoon ging ik afgelopen week op pad voor een duurloop, inclusief een plons van mijn lijf in het water. Het had gesneeuwd en sloten en meren waren bevroren. De buitentemperatuur lag rond de -8 graden.

Terug naar je diepste zelf: ‘Bring back that energy’

Door Gerben | 8 februari 2021

Wie het zich nog herinnert weet dat ik vorig jaar een maand lang iedere week in de plomp hier in de buurt sprong. Ja, in de maand januari was dat. Op zijn zachtst gezegd waren die edities van de run – dip – run lekker frisjes. Dit jaar liep het anders.

Two Rivers Marathon: tot hier, en nu verder…

Door Gerben | 31 januari 2021

Alsof met het solo lopen van de Two Rivers Marathon dit weekend een periode werd afgesloten die enkele jaren geleden was begonnen. Daarom kan hardlopen zo bevrijdend werken. Ik zal het je uitleggen.

Bekentenissen van een hardloper (2): de belangrijkste tip

Door Gerben | 26 januari 2021

Dook ik nog eens in de archieven, ontdekte ik dat ik in een vorige leven nog afgerond 4.000 kilometer in een jaar liep. In 2021 staat de teller nog altijd op 0. Januari is nagenoeg voorbij en op een spaarzame training na, is er van hardlopen nog weinig terecht gekomen.