Mijn nieuwe boek: Ga niet hardlopen

Help je mee? Crowdfundingsactie nog tot 5 december

Hardlopen is voor menig thuiswerker een uitlaatklep tijdens de coronagolf. Veel mensen zitten urenlang naar een beeldscherm te staren, dus het lichaam roept af en toe om beweging. Herkenbaar? Ik denk het wel. Een van de makkelijkste sporten is dan hardlopen.

Dat stuit alleen op grote bezwaren. Daarom heet mijn boek ook: Ga niet hardlopen. De ondertitel van het boek is een mooie aanvulling op de titel en luidt Maar zet eerst deze 4 juiste stappen.

Op de speciale bedank-pagina lees je wie allemaal hebben bijgedragen.

Waar gaat het boek over?

Dit boek gaat niet over hardlopen. Met vallen en opstaan ontdekte ik dat de moderne hardloper zijn levensstijl om moet gooien voor een realistisch resultaat en blessurevrij kilometers maken.

Hoe zit het bij jou: wat is jouw mindset, hoe sterk ben je, geeft jouw voedingspatroon wel de energie die je nodig hebt, hoe druk is je agenda, hoe vol zit je hoofd? En het belangrijkste: hoeveel uur per dag zit je?

Je trainingsschema aanpassen, een paar rek- en strekoefeningen of een bezoekje aan de fysiotherapeut of masseur, zijn maar doekjes voor het bloeden en het is wachten op de volgende blessure.

Ik geef het boek uit in eigen beheer

Dit boek geef ik in eigen beheer uit. Dat betekent dat ik vooraf heel veel kosten maak. Denk bijvoorbeeld aan een vormgever die de opmaak van het boek maakt en een redacteur die mijn teksten corrigeert.

Daar komt jouw hulp bij kijken: ik zou het tof vinden als jij ook door mijn boek wilt bladeren. Of als jij het anderen gunt om door dit boek te kunnen bladeren. Dat kun je mogelijk maken door bij te dragen in die enorme berg kosten die ik moet maken. Op deze manier wil ik quitte spelen. De eerste oplage zal uit 200 boeken bestaan.

Marathonbaas_Spread_Cover_Boek

Laatste updates over mijn nieuwe boek

‘Ga niet hardlopen’ in de media: Bergse Bode

30 november 2020

Deze week rolde de krant bij ons op de mat. Een paginagroot artikel in de Bergse Bode: “Bergenaar schrijft boek. Te veel mensen gaan vanuit een kantoorbaan hardlopen.”

Doe mee! Nog 1 week om te doneren

28 november 2020

De crowdfundingsactie voor mijn boek ‘Ga niet hardlopen’ is bijna afgelopen. Je hebt vanaf vandaag nog 1 week om mee te doen en mijn unieke boek op 14 januari opgestuurd te krijgen.

Voorleesfragment II uit ‘Kies de juiste brandstof’ (filmpje)

26 november 2020

In aanloop naar de lancering van het boek ‘Ga niet hardlopen’ op 14 januari 2021 deel ik je filmpjes waarin ik stukjes voorlees. Dit is het tweede filmpje.

‘Dit boek had er gewoon al moeten zijn’

25 november 2020

Inmiddels staat het gratis inkijkexemplaar van mijn boek al een tijdje online. De reacties van lezers zijn erg positief en enthousiast. Sterker nog, verschillende hardlopers zijn bereid direct na het lezen ervan te investeren in het complete boek.

Het zoveelste hardloopboek

23 november 2020

Gerben, waarom ben jij uniek met jouw boek? Er zijn al zoveel boeken over hardlopen. Goeie vraag! Ik beantwoord ‘m graag.

Doe mee! Nog 2 weken om te doneren

21 november 2020

De crowdfundingsactie voor mijn boek ‘Ga niet hardlopen’ draait nog altijd op volle toeren. Je hebt vanaf vandaag nog 2 weken om mee te doen en mijn unieke boek op 14 januari opgestuurd te krijgen.

Voorleesfragment I uit ‘De illusies van Afrika’ (filmpje)

19 november 2020

In aanloop naar de lancering van het boek ‘Ga niet hardlopen’ op 14 januari 2021 deel ik je filmpjes waarin ik stukjes voorlees. Dit is het eerste filmpje.

Stilstand is achteruitgang

18 november 2020

Het is een oud principe, maar op zoveel dingen van toepassing: stilstand is achteruitgang. Right?

3 redenen om wél te gaan hardlopen

16 november 2020

Vandaag heb ik 3 redenen om wél te gaan hardlopen voor je. Dat is natuurlijk een beetje tegenstrijdig met de titel van mijn boek. Toch? Je leest hier welke 3 redenen het zijn.

Lanceringsdatum boek: 14 januari 2021

13 november 2020

De officiële lancering van mijn nieuwe boek is bekend: donderdag 14 januari 2021. Op die dag hoop ik iedereen die heeft bijgedragen aan de crowdfundingsactie een boek te kunnen toesturen.