Challenge recap week 14: ervaringen

Dit verhaal gaat over leuke dingen doen, over ervaringen. Dit verhaal gaat ook over minimalistisch leven. Dit was het avontuur van deze week.

Het mediteren tijdens deze challenge heeft ervoor gezorgd dat ik veel bewuster ben gaan leven. Het zorgde er deze week voor dat ik ineens dacht: wat een mooi bijzonder avontuur was het eigenlijk.

Het verhaal: samen met collega’s van Bever, waar ik enkele uren per week werk, gingen we een nachtje kamperen. Het ideale campinggevoel: scheurende ritssluitingen, toiletrol onder de arm, bbq’en, praten tot later dan normaal, nachtelijke wandelingen, weerwolven spelen, dat soort dingen.

Ik bedacht me (en we zeiden het ook tegen elkaar): je hebt niet veel nodig om het naar je zin te hebben. Dat klopt ook.

Daarom ben ik zo benieuwd naar het boek van Dennis Storm, dat ik in de bieb het besteld.

Hoe minder je hebt, hoe meer je gaat leven.

Alles is vergankelijk, het leven is zinloos, dus geniet ervan. Echt genieten doe ik niet van ‘hebben’ maar van ‘zijn’, geen huis vol spullen, maar een leven vol ervaringen. Voordat ik het weet is het voorbij.

Stel jezelf maar eens de vraag: waar kijk je met meer plezier op terug? Op de aankoop van die superluxe smartphone of op die keer dat je met een jeep op safari was in de jungle van Afrika en er een kudde giraffes met je meerende.

Duidelijk toch?

De dag na ons nachtje gingen we wandelen. Een ervaring rijker. Ik was me er heel bewust van, dankzij het mediteren.

Als je de andere verhalen over mijn challenge wilt lezen kun je hier klikken of hardlooptechnisch gezien kun je me volgen op Strava. Check ook de Facebook-pagina van Marathonbaas of volg me op LinkedIn.

Laat een reactie achter