Challenge recap week 3: buitenpretervaringen

“In de natuur bestaat geen goed en kwaad; goed en kwaad is een bedenksel van de mens. Precies: wij zijn dus morele wezens in een amorele wereld.” – Annie Dillard in Pelgrim langs Tinker Creek

Op vrijdagochtend, of nee, eigenlijk donderdagavond al, tijdens de voorpret, het voorspel, voelde ik het: nu moet ik het doen, want anders kan het misschien nooit meer, zijn we weer thuis.

Om exact 6:00 uur holde ik de deur uit. In slakkengang, want ik wilde er de tijd voor nemen. Dit zou het gaan worden en werd het ook. De dag ervoor was het met bakken uit de lucht gekomen, ook vandaag zou het weer prijsschieten worden: regen, wind en regen. De natuur kreeg er weer eens van langs en ik wilde er iets van meemaken.

Bij het ontwaken scheen nog een flauwe ochtendzon door het spleetje licht van het slaapkamerraam. Ik wist niet hoe snel ik me in mijn hardloopkloffie moest hijsen en buiten moest staan – in zomeroutfit, met koude was geen rekening gehouden tijdens het inpakken van de vakantietas voor de Achterhoek.

Ik rende naar het dichtstbijzijnde bos in dit authentiek stukje coulisselandschap, dompelde mezelf onder en stond soms stil. De regen had (en gaat nog meer vandaag) zijn werk gedaan.

Donkergroene, geurrijke en kleurrijke loof- en naaldbomen trokken diep in de poriën van mijn ziel. Rust vind je niet in een gejaagd bestaan van veel moeten. Rust vind je, ja, daar waar het gewoon rustig is en de natuur gewoon haar gang gaat. Jaar in, jaar uit groeit en bloeit ze, laat ze bladeren vallen, zuigt ze water op, zonder rekening te houden met mij, met jou, ze gaat gewoon en voelt zich in haar natuurlijke habitat op haar best.

Ik voel me in mijn natuurlijke habitat ook op mijn best en als er iets is wat ik leer van deze challenge dan is het dat ik nog lang niet volledig in die cocon zit, maar zoekende ben en langzaam steeds meer vind. Het is door tijd en ruimte te creëren voor zaken die er toe doen in mijn leven. Als iets mij dat leert is dat een opgefrist verregend stukje bos na een warmtegolf.

De napret ervaar ik nog steeds. Lang leve ervaringen.

Als je de andere verhalen over mijn challenge wilt lezen kun je hier klikken of hardlooptechnisch gezien kun je me volgen op Strava.

Laat een reactie achter