Download preview boek: Ga niet hardlopen

Je krijgt een inkijkexemplaar gratis

Je krijgt de basis van mijn boek 'Ga niet hardlopen' voor niks. Allereerst lees je in de inleiding over het hoe en waarom van mijn boek. Ook krijg je een idee van wat ik vind van jou en mij als moderne hardloper.

Het tweede gratis deel bevat een van de 4 lessen: Zo loop je hard. Daarin vertel ik je, simpel gezegd, hoe je moet hardlopen. Maar of dat ook echt zo simpel is...

Klik hier om de preview te downloaden.

Je kunt het complete boek Ga niet hardlopen hier bestellen.

Laatste updates over mijn nieuwe boek

De hardlooppen in de wilgen gehangen

18 maart 2021

De pen is mijn wapen, maar de strijd is gestreden. Mijn verhaal staat geschreven en gedrukt, is wijd verspreid en breed gelezen. Het inktvat in de wilgen, beide benen weer op de grond. Ik stop met schrijven over hardlopen.

Ik ga op reis en neem mee: mezelf

5 maart 2021

Ik werd geraakt door een zinnetje in het boek ‘De kunst van het reizen’ van Alain de Botton. Dit is het zinnetje: “Een reisboek kan ons vertellen dat de verteller een middag heeft gereisd om de in de heuvels gelegen stad X te bereiken.”

De Zeeuwse Kustmarathon: van Startstreep tot FinishLein

2 maart 2021

Het was iets wat me na 42,195 kilometer hardlopen direct opviel. Ik ben nogal taalgevoelig, dus ik zag het gelijk en riep het ook naar mijn vriendin. In de permanente markering van de eindstreep van de Zeeuwse Kustmarathon staat in witte letters ‘FinishLein’ in een donkergrijze tegel gegraveerd.

4 x motiverende gedichten over hardlopen

26 februari 2021

De lente is begonnen. Dat geeft een positieve vibe en net wat meer power in de benen. De voorjaarszon schenkt ons gratis vitamine D. Speciaal daarvoor presenteer ik in dit artikel enkele hoopvolle gedichten over hardlopen.

Een langer lontje: 3 x een positieve verandering

22 februari 2021

Lontjes worden korter, woordenwisselingen nemen toe, depressieve gedachten hebben soms de overhand. Het valt niet mee, hè, die crisis waarin we zitten. Tijd voor verandering.

Eerst zweten, daarna gratis korting

17 februari 2021

Leuk nieuws: ik beloon jouw kilometers op Strava met een fijne korting op mijn boek ‘Ga niet hardlopen’. En eigenlijk hoef je maar schrikbarend weinig te doen om dat voor elkaar te krijgen: hardlopen en SportWallet downloaden.

Nederland: hardlopen in een land vol vrijheden

15 februari 2021

Eén ding is me bijgebleven nadat ik een boek las over hardlopen: wat leven wij, ondanks alle beperkingen van dit moment, in een zo ongelofelijk vrij land. Zo vrij, dat ik in alle vrijheid onlangs een officiële marathon kon lopen.

De werkdag van je af plonzen: ‘Hé, jij bent toch de Marathonbaas?’

12 februari 2021

Na een lange, drukke en volle werkdag vind ik het heerlijk om nog even de deur uit te gaan om te rennen. Zo ook afgelopen donderdag toen ik tegen zonsondergang thuis binnenstapte. De verleiding om thuis te blijven was zeer groot, kan ik je vertellen.

Glimlach: mijn lijf is sterker dan een smartphone

11 februari 2021

Gewapend met een handdoekje en mijn telefoon ging ik afgelopen week op pad voor een duurloop, inclusief een plons van mijn lijf in het water. Het had gesneeuwd en sloten en meren waren bevroren. De buitentemperatuur lag rond de -8 graden.

Terug naar je diepste zelf: ‘Bring back that energy’

8 februari 2021

Wie het zich nog herinnert weet dat ik vorig jaar een maand lang iedere week in de plomp hier in de buurt sprong. Ja, in de maand januari was dat. Op zijn zachtst gezegd waren die edities van de run – dip – run lekker frisjes. Dit jaar liep het anders.