Download preview boek: Ga niet hardlopen

Je krijgt een inkijkexemplaar gratis

Je krijgt de basis van mijn boek 'Ga niet hardlopen' voor niks. Allereerst lees je in de inleiding over het hoe en waarom van mijn boek. Ook krijg je een idee van wat ik vind van jou en mij als moderne hardloper.

Het tweede gratis deel bevat een van de 4 lessen: Zo loop je hard. Daarin vertel ik je, simpel gezegd, hoe je moet hardlopen. Maar of dat ook echt zo simpel is...

Vul hieronder je gegevens in en je kunt de gratis preview downloaden. Als je deze hoofdstukken aanvraagt, bewaar ik jouw naam en e-mailadres. Ik stuur je dan later nog een mailtje over het boek. Jouw gegevens zijn bij mij veilig. Je kunt je altijd weer afmelden als je dat wilt.

Download preview

Laatste updates over mijn nieuwe boek

Bekentenissen van een hardloper (1): ik loop doelloos

19 januari 2021

Ik val maar direct met de deur in huis: het kost me best wat moeite om dit verhaal te schrijven. Als ik hardloop heb ik inspiratie om te tikken, maar ik loop nauwelijks hard. Waarom? Ik heb geen doel.

marathonloper marathonbaas gerben solleveld

Mysterie opgelost: dit is zo fit zijn als een marathonloper

13 januari 2021

Het was een zinnetje dat mij fascineerde: “Dankzij een gevarieerd en continu gebruik van hun lichaam, waren ze zo fit als marathonlopers.” Het staat in het boek Sapiens – Een kleine geschiedenis van de mensheid, de bestseller geschreven door Yuval Noah Harari. Het zat altijd in mijn hoofd en ik vroeg me af wanneer ik…

Zo raak je nooit meer de weg, eh… bladzijde kwijt

7 januari 2021

Het overkomt mij best wel vaak: wil ik verder lezen in een boek, weet ik niet meer waar ik ben gebleven. Zoeken, bladeren en op goed geluk begin ik weer ergens, met de kans dat ik erachter kom dat ik die bladzijde al gelezen heb. De oplossing: een boekenlegger.

Het hoe en waarom van hardlopen in 2021

1 januari 2021

Tot zover de terugblik op 2020. Daar doe ik niet aan. Wat geweest is, is geweest. 2021 is aan. Ready, set, go! We zijn begonnen. Harstlag stijgt, de eerste calorietjes zijn verbrand. Lekker toch?

Begin bij het begin en ga door tot het eind

28 december 2020

Waarom ren jij? Ik zie heel vaak mensen hardlopen en vraag me dan af: doe je het echt voor je plezier of is het een verplicht nummertje in de categorie ‘fit blijven’.

Ik heb geen wiel uitgevonden. Echt niet

24 december 2020

Heb jij dat ook wel eens: je denkt een briljant idee te hebben. Dat is voor mij de reden geweest om een boek te schrijven met de titel ‘Ga niet hardlopen’. Het prikkelt, zet aan tot denken en het bevat een verhaal dat in mijn ogen uniek is. Sterker nog, ik durf het zelfs te…

Mijn boek nu te koop in webshop Two Rivers

18 december 2020

Leuk nieuws: mijn boek ‘Ga niet hardlopen’ koop je vanaf nu via de webshop van Two Rivers. Ik heb een erg leuke samenwerking opgezet met de mannen achter de Two Rivers Marathon door de Bommelerwaard.

Voorleesfragment V uit ‘Ver lopen en dan nog verder’ (filmpje)

17 december 2020

In aanloop naar de lancering van het boek ‘Ga niet hardlopen’ op 14 januari 2021 deel ik je filmpjes waarin ik stukjes voorlees. Dit is het vijfde filmpje.

Woelen en fantaseren over iets onbereikbaars

12 december 2020

Het slapen wilde niet meer. Ik was vroeg wakker en lag wat te draaien. Ik lag vooral heel erg te fantaseren over iets wat nu totaal onbereikbaar is, de Comrades Marathon.

Voorleesfragment IV uit ‘Niet langer vanzelf’ (filmpje)

10 december 2020

In aanloop naar de lancering van het boek ‘Ga niet hardlopen’ op 14 januari 2021 deel ik je filmpjes waarin ik stukjes voorlees. Dit is het vierde filmpje.