Leuk nieuws: ik beloon jouw kilometers op Strava met een fijne korting op mijn boek ‘Ga niet hardlopen’. En eigenlijk hoef je maar schrikbarend weinig te doen om dat voor elkaar te krijgen: hardlopen en SportWallet downloaden.

Hoe zit dat, vraag jij je af? Welnu, als je de foto bij dit verhaal bekijkt, kun je al een vermoeden hebben. Het is eigenlijk heel simpel en ik leg het je in een paar stappen uit:

  1. Jij gaat hardlopen en registreert jouw kilometers via Strava.
  2. Download de app SportWallet en koppel jouw profiel op Strava.
  3. Sportwallet registreert automatisch hoeveel je hebt gelopen.
  4. Als je 50 kilometer hebt hardgelopen kun je die kilometers inwisselen voor 10% korting op de aanschafprijs van mijn boek.

Makkie, toch?

Waarom ik meedoe met SportWallet? Ik wil mensen motiveren om in beweging te komen. Hardlopen is daarvoor mijn manier en SportWallet is een extra stok achter de deur.

In eerste was ik wat sceptisch over deze manier van mensen motiveren om in beweging te komen, omdat ik liever zie dat iemand vanuit een intrinsieke motivatie aan de slag gaat met bewegen. Maar tegelijk besef ik hoe waardevol iedere vorm van motivatie in de huidige tijd is.

Extrinsieke motivaties zijn heel handig

Sterker nog, ik moet mezelf soms ook van de bank schoppen om te blijven gaan en ervaar dat een extrinsieke motivatie daarbij heel goed kan helpen.

Als ik iemand anders iets nieuws zie doen, kan mij dat motiveren het ook te doen.

Als ik samen met iemand de deur uit ga, is het veel leuker dan wanneer ik alleen ga.

Een echte wedstrijd – helaas, dat gaat nu nog even niet – is ook gewoon een extrinsieke motivatie.

(Bericht gaat verder onder foto)

Daarom kun je vanaf nu dus hardlopen en je kilometers via SportWallet inwisselen tegen korting op mijn boek ‘Ga niet hardlopen’.

Een van de drijvende krachten achter deze mooie app is Pieter Rüpp. Hij benaderde mij al een tijd geleden om eens na te denken over deelname. Zijn heldere verhaal over het doel van de app en zijn motivatie om dit op te zetten, bleven me bij en ik raakte overtuigd om mee te doen.

Meer lezen over mijn boek? Dat kan hier. Koop het of ga gewoon kilometers maken. Lopen, lopen en nog eens lopen.

Laat een reactie achter