Tot zover de terugblik op 2020. Daar doe ik niet aan.

Wat geweest is, is geweest.

2021 is aan. Ready, set, go! We zijn begonnen. Harstlag stijgt, de eerste calorietjes zijn verbrand. Lekker toch?

Misschien heb je wel een traditie om op nieuwjaarsdag het nieuwe jaar te beginnen met een rondje hardlopen. Of misschien heb je nieuwjaarsdag gebruikt om juist opnieuw te beginnen met hardlopen.

Ga bewegen, blijf bewegen in 2021

Als je maar beweegt, gaat bewegen, blijft bewegen. Ik doe niet aan goede voornemens voor de maand januari. Daar geloof ik niet in. Sterker nog, studies laten zien dat heel veel mensen het einde van de maand niet halen en als ze dat al wel lukt, stoppen ze erna met hun ‘goede’ voornemen.

Ik heb mezelf de vraag gesteld: waarom lukt dat niet? Want ook ik besloot wel eens tot een goed voornemen (soms in januari, maar soms ook half mei of begin augustus). Het lukte me niet omdat een duidelijke reden en een duidelijk doel ontbrak. Het waarom! Wat betekent het voor jou dat je dit doet?

Doe dus iets met een reden, zorg dat je antwoord krijgt op een waarom-vraag.

Een korte opdracht voor jou

Waarom ga/wil jij hardlopen in 2021? Wat betekent dat voor jou? Beantwoord die vraag maar eens voor jezelf. Ik bedoel het serieus: neem nu de tijd, zeg 5-10 minuten, en lees erna weer verder.

Mijn eerste vraag: heb je de tijd daadwerkelijk genomen om iets op te schrijven? Ik hoop niet dat ‘geen tijd’ het excuus is als je het niet hebt gedaan. Heb je het wel gedaan? Geweldig. Wat heb je opgeschreven? Durf je het te delen hieronder?

Misschien wil je wel graag hardlopen in 2021, maar loop je tegen beperkingen aan, fysieke trammelant of mentale issues. Dan heb ik een schatrijk boek vol waardevolle verhalen voor jou geschreven, getiteld ‘Ga niet hardlopen’. Ik beloof je: ik motiveer je zeker niet om niet te gaan hardlopen.

Ik wens je een gezond en sportief 2021 toe.

Dit verhaal is geschreven voor en gepubliceerd op ProRun.nl.

2 reacties

  1. Arne op 2 januari 2021 om 12:54

    Boek besteld! Ben benieuwd ­čśî

    • Gerben op 5 januari 2021 om 01:44

      Tof. Leuk hoor! Nog even geduld en dan krijg je ‘m.

Laat een reactie achter