Marathonbaas On Tour: lachen op de kronkelpaadjes

Het idee om een soort estafettestokje in en rond Bergen op Zoom te creëren resulteerde erin dat mijn tweede ‘on tour’ weer een heel andere run werd dan de eerste. Locatie: Kalmthoutse Heide, onbekende kronkelpaadjes.

Dit keer ga ik op stap met Esther van den Berg. Esther lacht. Ze lacht veel en vaak. En dat maakt dat de tijd vliegt wanneer ik loop met haar. ‘Helaas’ loopt ze wel weer met een vent. Of nou ja, helaas.

Kijk, Esther is best snel. Menig vrouwelijk hardloper doet een uurtje of wat langer over een marathonafstand dan zij. Dat zorgt ervoor dat ze vaak traint met de mannen. Waar zijn die rappe vrouwen in onze regio?

On Tour Opdracht

Ze had de opdracht goed begrepen: zoek een verrassend rondje uit. Ik dacht de Kalmthoutse Heide redelijk te kennen. Niet dus. We liepen en we liepen en we liepen paadjes in en uit, kronkelden van links naar rechts en ik stuitte keer op keer op iets waarvan ik dacht: waar zijn we in vredesnaam beland.

Help richtingsgevoel!

Ze dropte me bij een of andere ruïne en we liepen langs de mooiste vennetjes die ook ik nog niet kende.

Nog mooier (zie foto) werd het bij de grenspaal. Of nou ja, grenspaal. Dat ding heet ook wel ‘knuffelpaal’. Nu is het afstand houden geblazen, maar in tijden van weleer (en ooit weer in de toekomst) wordt hier door hardlopers heel wat geselfied, hutjemutje om de grenspaal heen, als soort markeringspunt, ijkpunt: hier ga je België in.

Esther houdt ook wel van een beetje gekke dingen doen op loopvlak. De kans is vrij groot dat als je haar opbelt met het zotte idee om de volgende dag om 4:00 uur ‘s ochtends te gaan lopen ze gewoon ja zegt. Als het op lopen aankomt zegt ze doorgaans gewoon ja.

Mooi toch?

Dat heet genieten van de mooie dingen des levens. Doe eens gek, doe eens zot. Dat gevoel.

Stiekem merk ik aan haar dat ze de kronkelpaadjes in de bossen veel leuker vindt dan die recht geplaveide wegen. Waarom? Hoe steiler het heuveltje en hoe bochtiger de weg, hoe hoger haar tempo. Dan komt die lach tevoorschijn en gaat ze ervoor. Ze heeft het zelf amper door.

Eigenlijk is het heel simpel: daar waar je buiten je comfortzone gaat, begint je te leven. Dat lukt met een rondje hardlopen met Esther wel.

Esther volgen op Strava kan hier? De Marathonbaas himself houdt z’n kilometertjes zo nu en dan ook bij op Strava. Check it out.

2 reacties

  1. Esther van den Berg op 13 november 2020 om 13:52

    Was een leuke ochtend, top om je nieuwe paadjes te hebben laten zien.

    • Gerben op 15 november 2020 om 15:21

      O yeah! Weer een mooie herinnering gemaakt. Thanks.

Laat een reactie achter