Mijn boek voor jou is in de maak

The word is out: ik ga een boek uitgeven. Het gaat, hoe kan het ook anders, over hardlopen. Mijn mooiste verhalen en grootste lessen zijn speciaal voor jou, de moderne hardloper.

Het manuscript is nagenoeg af en ik heb een toffe uitgeverij gevonden die mij bij gaat staan in het proces van platte tekst naar kleurrijk boek, voorzien van mooie foto’s.

De wens om een boek te schrijven ligt er al heel lang. Het borrelde al jaren om nog net iets meer met al dat schrijven te doen dan alleen blogs publiceren.

Afgelopen zomer begon ik vrij spontaan verhalen op te schrijven die de basis vormden van het boek. Binnen een paar weken lag er iets wat ik de moeite waard vond om aan enkele vrienden en bekenden te laten lezen met de simpele opdracht: lees het en reageer erop.

Ik kreeg geweldige reacties terug, heb de boel aangescherpt, verder aangescherpt, nog meer puntjes op nog meer i’tjes gezet en zo werd het al maar concreter.

Waar gaat het boek over?

Nu is het zover: ik heb een handtekening gezet onder een samenwerking met een uitgever. We gaan aan de slag om het boek, getiteld Ga niet hardlopen…, met als ondertitel …maar zet eerst deze 4 juiste stappen, voor jou te maken.

Het boek is gebaseerd op mijn eigen ervaringen. De afgelopen jaren heb ik veel mooie dingen meegemaakt, maar ben ik als hardloper ook tal van keren gestruikeld, gevallen, geblesseerd geraakt. Ik deed maar wat en rommelde maar wat aan.

Tot op een gegeven moment het licht in mij aansprong. Ik besloot op onderzoek uit te gaan en uit te zoeken waar het geklungel van de geblesseerde hardloper vandaan komt. Ik las vooral over dat ik mijn problemen moet oplossen door het aanpassen van mijn trainingsschema, een paar rek- en strekoefeningen inpassen of een zoveelste bezoekje aan de fysiotherapeut of masseur brengen.

Werkte het? Nee. Zo werkte dat vroeger, toen we nog niet in de sneltreinvaart van de huidige maatschappij hoefden voort te jakkeren. Ik kwam tot een conclusie die ik nog nooit eerder ergens heb gehoord of gelezen: ik ben een moderne hardloper. De moderne hardloper, zo concludeerde ik, verdient een andere oplossing. Dat verhaal wilde ik opschrijven, want het staat nog nergens beschreven.

Met dit boek hoop ik je te kunnen motiveren wat vaker stil te staan en jezelf af te vragen waar je mee bezig bent en waarom je daar allemaal mee bezig bent, en waarom dat invloed heeft op jouw presteren en op jouw hardloopprestaties.

Hoe nu verder?

De komende periode houd ik je op de hoogte van de vorderingen van mijn boek. Ik vertel je alvast dat dit boek niet mogelijk gemaakt kan worden zonder jou, lezer, geïnteresseerde, moderne hardloper, enthousiasteling, loper in spé.

Via crowdfunding hoop ik dat je me wilt helpen om mijn droom in vervulling te kunnen laten gaan. Ook hierover krijg je later meer informatie. Houd de website van Marathonbaas in de gaten of volg me via social media.

Laat een reactie achter