Wat klanten van Marathonbaas vinden...

Een greep uit de ervaringen waar ik dankbaar voor ben

"Een snelle marathon lopen, dat was mijn belangrijkste doel toen ik in 2018 voor het eerst contact zocht met Gerben. Uiteindelijk hebben de trainingstrajecten met hem (drie inmiddels) me zoveel meer gebracht dan alleen snelheid. Ik liep niet alleen tijden waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou kunnen lopen, maar ik ging me fitter voelen dan ooit, besefte ineens hoe groot het belang is van goede voeding en voldoende rust (fysiek en mentaal) en leerde inzien dat soepel een rondje hardlopen met zoveel meer te maken heeft dan alleen maar met het lopen zelf. Gerben weet zijn passie voor lopen en alles daaromheen over te brengen op een enthousiaste, prikkelende manier. Een manier die mij iedere keer weer aan het denken zet en die mij iedere keer weer stimuleert om nog een beetje enthousiaster, fitter en gezonder te worden."

Marieke_Marathonbaas

"Door Gerben besefte ik ineens hoe groot het belang van goede voeding en voldoende rust is"

Marieke ten Katen

Gerben_Maurice_Bruggenloop_Marathonbaas

"Geen centje pijn meer, dankzij de basis van Gerben"

Maurice Laparlière

"In het begin deed ik maar wat. Rondje hier, rondje daar, wedstrijdje zus, wedstrijdje zo. Allemaal gezellig en prima, maar ik kreeg van mensen te horen: jij moet toch veel sneller kunnen. En, veel belangrijker, ik liep ongemerkt van de ene blessure naar de andere. De vraag aan Gerben was: leer me lopen. En liefst zo duurzaam mogelijk. Het moest klaar zijn met al die sessies op de fysiobank. Een aantal oefenuurtjes met Gerben en een zorgvuldig opgebouwd schema van zijn hand, hebben voor mij een stevig fundament gelegd. Ik leerde de basis. Essentiële zaken voor een hardloper, iets waarmee ik in mijn hardloopleven vooruit kan. Arminzet, lichaamshouding, allerlei waardevolle oefeningen om de klappen van het lopen en de tientallen kilometers per week te kunnen opvangen. De resultaten kwamen. Mijn tijd op de Bruggenloop in Rotterdam (15km) ging in twee 'rondes Gerben' van 1u27 naar 1u08 en daar moet nog wel het nodige af kunnen. Maar het belangrijkste: die fysio zag ik daarna enkel nog voor een onderhoudsbeurtje en dat was het. Het mooiste moment van mijn week is nog altijd de zaterdagse of zondagse lange ronde. Even alles eruit lopen en nergens aan denken. Geen centje pijn meer, dankzij de basis van Gerben."

"Ik heb Gerben in 2017 leren kennen tijdens mijn voorbereidingen voor de marathon van Rotterdam van 2018. Hij was de coach van het Rijnmond Running Team. Tijdens de teambijeenkomsten deden we loopscholing en liepen we met elkaar. Ik liep op dat moment niet met een echt schema en was ook niet aangesloten bij een groep. Na de marathon kwam de groep nog een keer samen om lekker te eten en vertelde Gerben dat als hardloopcoach was begonnen. Dat sprak mij heel erg aan en ik heb hem toen gemaild. Het duurde niet lang voordat de eerste training gepland stond en het schema kwam via de e-mail binnen. Gerben legt duidelijk uit en geeft extra informatie waar nodig. De trainingen waren gevarieerd en nooit saai. Hij laat je nadenken over waar je mee bezig bent, lichamelijk maar ook tussen je oren. Nog steeds hoor ik hem tijdens het lopen wel eens zeggen: "Armen! Let op je armen." Als ik vragen had naar aanleiding van een training die ik zelf gedaan had of die we samen hadden dan kon ik hem bellen, appen, mailen en had ik snel antwoord. Ik voelde me heel fijn bij de trainingen en op mijn gemak bij Gerben. Dat zorgt er toch wel voor dat het hele traject voor de marathon nog leuker werd."

Corine_Marathonbaas

"Als ik vragen had kon ik Gerben bellen, appen, mailen en had ik snel antwoord"

Corine Velthuysen

Kim_Marathonbaas

"Gerben ziet je valkuilen en hij is recht voor z’n raap. Ik ben door hem enorm gegroeid, zowel mentaal als met hardlopen."

Kim Matthijssen

"In 2018 besloot ik dat ik de marathon van Leiden in 2019 wilde uitlopen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had zelf een trainingsschema op internet opgezocht en begon met trainen. Ik trainde hard. Ik was ook vaak in de sportschool te vinden, maar eigenlijk had ik geen idee wat ik aan het doen was. Ik deed maar wat. Ik trainde dus veel, rustte vrijwel niet en lette ook nog niet echt op mijn voeding. Al snel kreeg ik hier en daar wat pijn en last. Toen zag ik op Facebook dat Gerben een hardloopclinic zou verzorgen bij mij om de hoek. Na die avond zijn we samen verder gaan trainen richting mijn marathon. Ik leerde hoe belangrijk rust is en Gerben riep mij een halt toe als dat weer eens nodig was. Ik leerde hardlooptechnieken, kreeg personal training en groepstraining. Tijdens mijn personal training kon ik vertellen waar ik tegenaan liep zowel op hardloopgebied als mentaal. Hierop gaf Gerben dan stof mee tot nadenken. Gerben zou ik omschrijven als een enthousiaste en gedreven hardloopcoach die let op persoonlijke doelen, ook of ze echt haalbaar zijn. Hij ziet je valkuilen en probeert deze te vermijden. Wel moet je tegen feedback kunnen, want hij is recht voor z’n raap. Ik ben door Gerben enorm gegroeid, zowel mentaal als met hardlopen."

"Tijdens menig rondje denk ik nog vaak aan zijn tips."

Paul Nap

"Gerben is ruim een jaar de hardlooptrainer van ons bedrijfsteam geweest. Ik heb hem leren kennen als een ware liefhebber van het hardlopen. Dit zorgt voor enorm veel enthousiasme in zijn uitleg en begeleiding. Met veel handige persoonlijke tips van Gerben heb ik mijn hardlooptechniek sterk kunnen verbeteren. Tijdens menig rondje denk ik nog vaak aan zijn tips. Gerben zorgde iedere week voor een ander parcours met nieuwe oefeningen. Iedere training was goed voorbereid en de variatie zorgde ervoor dat ik de trainingen ook altijd leuk vond. En toen er een plekje vrijkwam voor de Dam tot Dam Loop deed Gerben gewoon gezellig mee. Ik voelde dat Gerben onderdeel was van ons team. Hoe gaaf is dat!