Grenzen verleggen met realistisch resultaat

Gepassioneerd, gedisciplineerd, gedurfd

De marathon is een unieke test van je uithoudingsvermogen en is voor mij de metafoor van het leven. Ik weet uit eigen ervaring dat hardlopen een succesfactor is om zowel op sportief vlak als in het dagelijks leven de regie terug te pakken en een duurzame focus te weeg te brengen.

Met doelen stellen haal ik meer uit mijn dagelijks leven

Jarenlang was ik wat je noemt een bankhanger zonder noemenswaardige focus in mijn leven. Vanaf het moment dat ik in 2014 mijn eerste marathon liep, op tennisschoenen en in wielrenbroek nota bene, ontdekte ik dat doelen stellen mij helpt om meer uit mijn dagelijks leven te halen.

Inmiddels ben ik duizenden kilometers verder en die hebben me veel gebracht. Niet alleen een persoonlijk record van 2:38:04 op de marathon, ook finishte ik de Zuid-Afrikaanse Comrades Marathon over 90 kilometer in 7:56:41 uur.

Marathonbaas_Gerben_Solleveld_0006

Ook ik trapte in de valkuil van iedere hardloper

Ik ontdekte ook hoe belangrijk het is om niet alleen maar te trainen. Binnen een jaar nadat ik fanatiek was begonnen met hardlopen liep ik tegen mijn eerste blessure aan. En al snel volgde de tweede blessure. Ik begon me af te vragen hoe dat kwam. Ik dook in de materie, zocht verdieping en verwonderde mezelf over de werking van het menselijk lichaam. De conclusie: je grenzen verleggen door middel van de marathon is veel meer dan wat veel mensen denken: alleen maar hardlopen.

De 4 lessen tot succes

Gaandeweg kwam ik erachter wat het belangrijkste is om een realistisch resultaat voor ogen te hebben als je een hardloopwedstrijd wilt gaan lopen of wanneer je hardlopen gebruikt om fit te blijven.

Het draait om 4 overkoepelende dingen. 4 lessen die ik heb moeten leren om op te focussen om het resultaat ook echt te gaan boeken. Of dat nou in een wedstrijd was of daarbuiten.

Deze 4 lessen helpen je door het proces heen. Je gaat er beter door presteren, zowel op sportief vlak als in je dagelijks leven.

Dit zijn de 4 lessen en je vindt ze ook uitgebreid terug in mijn boek:

Les 1 gaat over de invloed van je dagelijkse werkzaamheden, je baan op jouw hardloopprestaties.

Les 2: kies de juiste brandstof. Hoe zit het met jouw voeding en drankgebruik?

Les 3 gaat in op de invloed van jouw sociale omgeving. Wat vinden je familie en vrienden ervan dat je hardloopt?

Les 4 vertelt dat je moet hardlopen om succes te boeken, maar ook aan andere vormen van fysieke en mentale training moet doen.

gerben solleveld marathonbaas hardlopen sportmasseur sportmassage bergen op zoom training coaching hardloopcoach hardloopcoaching

De volgende stap: mijn eigen boek

Na een jarenlange zoektocht werd het tijd voor de volgende stap: ik ben goed in hardlopen, maar hoe leer ik anderen om er ook goed (of in elk geval beter) in te worden?

Van al mijn ervaringen leerde ik en ook leerde ik hoe het is om andere hardlopers te helpen om hun doelen te realiseren. Ik besloot om al mijn verhalen op papier te zetten.

Die verhalen zijn nu gebundeld in 240 pagina's loopliefde. Je krijgt een waanzinnig mooi boek vol foto's en inspirerende verhalen.