Shit, mijn maatje op Strava…

…heeft een marathon gelopen. En ik niet.
…heeft haar pr op de 10 verbeterd. Ik nog steeds niet.
…loopt zo lekker en ook zo lekker veel. Dat wil ik ook.

Dit verhaal is geschreven voor en gepubliceerd op ProRun.nl.

Ik zat afgelopen week op het toilet. Vroeger las je daar de krant op je gemak. Er lag een stapel tijdschriften, complete jaargangen voor complete toiletgangen. Nu check je alles wat los en vastzit op je telefoon. Althans, ik. Soms.

“Kak – what’s in the name – die heeft weer lekker veel gelopen deze week. Shit, die gaat de laatste tijd goed met trainen.”

En ik… Ik eigenlijk ook wel, maar toch lijkt het gras bij de buren altijd groener. Toch?

Soms is die sportapp, zoals Strava, ronduit klote. Denk je.

Maar die app kan er niks aan doen dat jij kijkt. Die app kan er niks aan doen dat jij het anders doet dan een andere sporter. De sporter die jij volgt kan er niks aan doen dat jij op haar profiel kijkt, je timeline leegleest, noem maar op.

Strava is supertof, maar pas op, voor je het weet…

…ben je jaloers op de prestaties van anderen.
…doe je iets omdat andere sporters dat doen.
…zit je op het toilet niet lekker… maar verdoe je je tijd aan andere boodschappen.

Oef. Nou nou, moet dat nou weer zo’n ‘boodschap’. Ik heb twee dingen geleerd:

1. Doe op het toilet alleen de boodschap die je moet doen. Gewoon in je leven telkens 1 ding tegelijk doen is meer dan genoeg.
2. Mijn gras is ook best wel groen, want ik voel me fit, moet ik concluderen. Zo’n app geeft soms een vergroend, vergeeld of vertekend beeld.

Hoe ga jij om met je sportapp?

Gerben Solleveld is fan van hardlopen en hij heeft er een mening over. Hij liep 2:38 op de marathon, maar zijn benen willen van het asfalt af. Soms loopt hij ver en veel, maar soms ook niet. Gerben heeft een website met nog meer eigenzinnige verhalen.

2 reacties

  1. Manon op 14 september 2020 om 18:19

    Mooi stukje 🙂🙂. Heb zelf geen Strava en dat vind ik prima!

    • Gerben op 17 september 2020 om 05:36

      Soms is dat ook best wel eens heerlijk…

Laat een reactie achter