Soms kijk ik ook gewoon paarden

Je hoort ze wel eens: mensen die zeggen dat ze gaan vogeltjes kijken. Als training heb ik het dan over. Het is een superfijne training die ik zelf ook steeds meer ben gaan waarderen. Wat het is: gewoon rustig lopen, zodat je tijd hebt om vogeltjes te kijken.

Ik kies er de laatste tijd ook steeds vaker voor om nog rustiger te trainen. Dat heet ook wel wandelen. Ik gebruik dat als een soort meditatie. Wandelen vergroot mijn creativiteit met een factor 20, ik kom tot rust en ik heb de tijd om mijn leven te overdenken.

Vanochtend deed ik dat ook.

Ik zette de wekker om 5:00 uur en ging de deur uit. Ruim twee uur wandelen door wat wij thuis Little Africa noemen, een gebied wat net een Afrikaanse savanne is, alleen lopen er geen olifanten en giraffes, maar schitterende paarden en, door mijn verrekijker, zich anoniem wanende reeën. Geweldig toch.

Blog gaat verder onder foto

Zolang ik maar op mijn benen sta ben ik gelukkig. Of dat nou met hardlopen is of met wandelen. Veel hardlopers denken dat ze alleen maar moeten hardlopen om goed te worden, maar dat is niet zo. Helemaal als je veel tijd op een bureaustoel doorbrengt, is het al pure winst wanneer je drie uur lang gaat wandelen, ofwel drie uur lang op je benen staan in plaats van zitten.

Ik ben benieuwd naar jouw wandelverhalen?

Laat een reactie achter