Wat is jouw lievelingsdier?

Het is zo’n standaardvraag: wat is jouw lievelingsdier? Je associeert je met een bepaald dier om je het stoer vind, mooi, knap of op een andere manier aantrekkelijk of bijzonder.

Voor mij is dat de giraffe.

De giraffe is voor mij een heel bijzonder dier, ook omdat het voor mij een associatie met hardlopen heeft.

Toen ik in 2014 voor het eerst in Kenia was, is die band ontstaan. Via kennissen was ik in contact gekomen met enkele hardlopers. Ze vonden het heel bijzonder dat ik ze opzocht en wilde zien hoe zij invulling gaven aan hun dagelijks leven.

Reden voor de ‘coach’ van het stel om mij een giraffe cadeau te geven in de vorm van een boekenstandaard (zie foto).

Op de achterkant had hij het woord ‘riadha’ geschreven, wat atleet betekent. Ik vond het een machtig mooi gebaar en omarm de giraffe sindsdien. Ik voel me ook wel aangetrokken tot een giraffe: het dier heeft een beetje het slungelige dat ik als relatief lange Hollander – lange benen, lange nek – ook heb.

Wanneer je een giraffe ziet rennen is dat elegantie, schoonheid. Het straalt kracht en zelfverzekerdheid uit. Check onderstaand filmpje maar eens:

Wonderschoon toch? Wanneer de giraffe zich rustig voorwaarts beweegt is dat heel lieftallig, gracieus vooral, dat sierlijke. Niks geen wildebras, geen woestenij of ongecontroleerd gedrag. Het is focus en dingen doen met verstand. Dat beeld trekt mij aan, herkenning roept het op.

Sinds begin dit jaar doe ik ook een maandelijkse donatie aan de Giraffe Conversation Foundation en heb ik Kunene (zie foto) symbolisch geadopteerd. De boodschap van de foundation spreekt mij aan:

“GCF’s objective is to raise awareness and support towards securing a future for giraffe and the conservation of their habitat in Africa.”

Heb jij een lievelingsdier en relateert dat dier ook nog aan jou als hardloper? Laat het weten in de reacties. Ik ben reuzebenieuwd.

Laat een reactie achter